Istoric

Despre bibliotecă

Biblioteca Raionala “Dimitrie Cantemir”, din oraşul Ungheni a fost întemeiată în anul 1946. În luna iunie 1973, biblioteca este amplasată într-un sediu nou, biblioteca-tip pentru publicul matur şi copii. Fondul, de publicaţii constituind 80800, dintre care 51800 pentru copii.
Din anul 1976 conform ordinului Ministerului Culturii devine centru metodologic pentru bibliotecile din raionul Ungheni. Tot în acest an i se dă numele lui ” D. Cantemir” – personalitate complexă din epoca sa, cărturar, istoric, geograf, etnograf, muzicolog, biograf, dar mai presus de toate un filozof în toate aceste ramuri de activitate intelectuală, fiind membru al Academiei din Berlin unde este apreciat pentru meritele lui ştiinţifice. Prin decizia Consiliului Raional din 4 decembrie 2004 primeşte statutul de Biblioteca Raionala, devenind un centru metodologic acordand consultaţii celor 58 biblioteci din raionul Ungheni.

Prin decizia Consiliului Raional din 4 decembrie 2004 primeşte statutul de Biblioteca Raionala, devenind un centru metodologic acordand consultaţii celor 58 biblioteci din raionul Ungheni.Biblioteca ” D. Cantemir” anual organizează: Zilele Bibliotecii în luna octombrie, cicluri de activităţi cu elevii de familiarizare a cunoştinţelor bibliologice.

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: