Sculptorul Constantin Brâncuși a ajuns în fruntea clasamentului celor mai cunoscuți artiști ai secolului XX

Regretatul sculptor român Constantin Brâncuşi a ajuns să figureze în clasamentul celor mai importanţi artişti ai secolului XX.  Numele său apare pe site-ul celebrei galerii Saarchi din Marea Britanie, iar topul a fost realizat în funcţie de voturile date de către persoane din întreaga lume.
Sculptorul a ajuns să ocupe prima poziţie a clasamentului, după ce a fost votat de peste 27.000 de persoane, la mare distanţă de pictorul Pablo Picasso, care a primit doar puţin peste 13.000 de voturi. În clasament figurează nume celebre, cum ar fi cel al pictoruli german Egon Schiele, sau cel al lui Paul Cezanne sau Claude Monet.
Constantin Brâncuşi este considerat cel mai mare sculptor al secolului XX şi a ajuns să fie supranumit „părintele sculpturii moderne”. Operele sale se remarcă prin eleganţa formei şi utilizarea sensibilă a materialelor, artistul reuşind să combine într-un mod cu totul original simplitatea artei populare româneşti cu rafinamentul avant-gardei pariziene.

Una dintre lucrările cele mai reprezentative ale artistului îl constituie ansamblul sculptural Constantin Brâncuşi din Târgu-Jiu. Toate piesele realizate sunt un omagiu adus eroilor căzuţi în timpul Primului Război Mondial. Ansamblul este format din trei component sculptural – Masa tăcerii, Poarta sărutului şi Coloana fără sfârşit. Acestea sunt dispuse pe aceiaşi axă, orientată de la apus spre răsărit, cu o lungime de 1275 m.

Sursa: Presa.md

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: