FERICIREA SE TRANSMITE GENETIC

Daca va numarati printre cei care si-au pus intrebari referitoare la viitorul ce ii asteapta e cazul sa va acordati cateva clipe pentru a analiza vietile pe care le-au avut buncii sau parintii vostri. Potrivit ultimilor cercetari, daca ei au fost fericiti exista o mare probabilitate ca si voi sa fiti cel putin la fel de multumiti si fericiti ca ei.

Conform parerilor oamenilor de stiinta, cheia fericirii se afla in genele indivizilor. Psihologii de la Universitatea din Edinburgh impreuna cu cei de la Institutul de Cercetare Medicala din Australia au descoperit ca fericirea este determinata in parte de trasaturile de caracter mostenite de la parinti.

Cercetatorii au aplicat un test de personalitate denumit `Five-Factor Model` pe 990 perechi de gemeni. Rezultatele au aratat ca persoanele care nu isi fac griji excesiv, care sunt sociabile si constincioase tind sa fie mai fericite. Ei au gasit dovezi conform carora genele care transmit unele trasaturi de caracter sunt responsabile pentru predispozitia oamenilor catre fericire sau tristete.

`Cu toate ca fericirea este conditionata de o multime de factori externi, noi am descoperit ca arhitectura genetica a personalitatii este o componenta ce influenteaza destul de mult gradul de fericire resimtit de o persoana` declara liderul echipei de cercetatori, Alexander Weiss.

Chiar daca aceste gene nu garanteaza fericirea individului, ele pot oferi o rezerva de bucurie ce poate fi utilizata in perioadele grele ale vietii. Si daca ar fi sa ne incredem in ceea ce spun specialistii se pare ca romanii dispun de astfel de rezerve in cantitati apreciabile. Toata lumea cunoaste capacitatea romanului de `a face haz de necaz`.

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: