CEL MAI MARE DINOZAUR DESCOPERIT IN APELE NORVEGIEI MASOARA 15 M

Scheletul unui monstru a fost descoperit recent in apele Norvegiei. Cercetatorii spun ca acest animal marin masoara in jur de 15 m si ar putea inghiti obiecte mari cat o masina.

Creatura a trait acum 150 milioane de ani, pe vremea dinozaurilor si este cu 5 metri mai mare decat cel mai mare animal, descoperit de cercetatori in Australia. `Creatura face parte dintr-o noua specie si este cel mai mare pliosaur descoperit pana acum. Gura sa masoara circa 3 m lungime, iar coltii sunt de dimensiunea unui castravete. Pliosaurul nu era cel mai mare monstru marin, dar era cu siguranta cel mai de temut. O alta reptila marina, numita ichthyosaur, al carei schelet a fost descoperit, masura 23 m.` a declarat paleontologul Joern Hurum, cel ce a condus expeditia din arhipelagul Svalbard, la 1300 km de Polul Nord.

Pliosaurii erau cei mai periculosi pradatori din Jurassic. Ei populau apele nordice ale planetei si se hraneau cu pesti, reptile marine si alte animale.

Pliosaurul norvegian, poreclit `Monstrul` de catre cercetatori, reprezinta doar inceputul descoperirilor din acest domeniu. Oamenii de stiinta planuiesc sa se intoarca la locul sapaturilor la mijlocul anului 2008 pentru a aduna fosilele unui alt pliosaur gigantic recent descoperit.

Sursa: studenţie.ro 

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: