Literatura din Moldova

Literatura din Moldova, prezentă în ultima editie a revistei „Secolul 21” – „Chisinau – dimensiuni culturale” este genericul editiei care contine peste treizeci de lucrari ale scriitorilor din Moldova .
Ultima editie a cunoscutei si apreciatei reviste romanesti „Secolul 21” reflecta o parte a literaturii din Basarabia. Editia respectiva, „Chisinau – dimensiuni culturale”, a fost lansata in aceste zile in mediile culturale si universitare din Chisinau si Balti.
Editia “Chisinau – dimensiuni culturale” insereaza lucrari ale peste treizeci de poeti, prozatori si dramaturgi din Basarabia si a fost coordonata de tanarul prozator, cercetator si antropolog roman Cosmin Manolache.
Directorul revistei „Secolul 21”, Alina Ledeanu, a declarat pentru DECA-press ca motivele care au determinat alegerea acestei teme pentru unul din volumele triple ale revistei „Secolul 21” rezida in faptul ca spatiul cultural basarabean este prea putin cunoscut in Romania, iar romanii din Basarabia se simt frustrati si neglijati pentru ca nu li se acorda atentia cuvenita.
„Literatura post-modernista din Basarabia este prezenta in raport de 70 la suta in aceasta editie pentru ca am considerat ca aceasta generatie de scriitori au un demers ce incearca o ruptura intr-un sens innoitor fata de cliseele sclerozate care functioneaza in spatiul cultural basarabean”, a mai spus Alina Ledeanu.
Revista „Secolul 21” este un periodic de sinteza culturala, publicat de Fundatia Culturala Secolul 21, sub egida Uniunii Scriitorilor din Romania. Are o aparitie de peste 40 de ani si a fost nominalizata la Paris, in 1987, ca cea mai buna revista de literatura si arta din lume.
Reclame
%d blogeri au apreciat asta: