La Cluj-Napoca studentii basarabeni organizeaza un festival cultural destinat Bucovinei

Grupul de Initiativa Basarabeana Cluj Napoca in parteneriat cu Casa de Cultura a Studentilor din Cluj-Napoca a organizat astazi Festivalul “Bucovina”, transmite DECA-press.
Potrivit organizatorilor, scopul manifestatiei culturale este promovarea valorilor si culturii bucovinene, precum si sarbatorirea a 89 de ani de la Marea Unire dintre Bucovina si provinciile romanesti intr-un stat unitar, in deplina solidaritate cu romanii din Transilvania, Basarabia si Vechiul Regat.
Festivitatea de deschidere a festivalului a avut loc in incinta Casei de Cultură a Studentilor prin prezentarea Bucovinei din punctul de vedere istoric al evolutiei acestei provincii.
In partea a doua a zilei va avea loc un concert al ansamblului “Romanasul” din Cluj-Napoca, care va consta din dansuri, cantece populare si ritualuri specifice Bucovinei, iar concertul se va desfasura in sala de spectacole a Casei de Cultura a Studentilor.
DECA-press precizeaza ca Grupul de Initiativa Basarabeana, (GIB) Cluj-Napoca, este o organizatie studenteasca, non-profit, apolitica, care a fost creat in anul 2003 ca organizatie reprezentativa a studentilor basarabeni, stabiliti la Cluj-Napoca. De-a lungul anilor GIB s-a manifestat ca o organizatie studenteasca activa ce promoveaza valorile si traditiile basarabene in Cluj-Napoca. Printre activitatile desfasurate de GIB se numara 4 editii a festivalului “Basarabia”, marsuri de protest si de solidarizare cu manifestatiile de la Chisinau (2002-2003), conferinte, lansari de carte, expozitii fotografice. Din 2007 Grupul de Initiativa Basarabeana este membru al Aliantei Nationale a Organizatiilor Studentesti din Romania.
Reclame
%d blogeri au apreciat asta: