Academicianul Gheorghe Duca a fost din nou ales preşedinte al Academiei de Ştiinţe a Moldovei

În cadrul sesiunii a VII-a a Adunării Academiei de Ştiinţe a Moldovei (AŞM), care a avut loc joi la Chişinău, Gheorghe Duca a fost ales preşedinte al Academiei pentru al doilea termen de şase ani. Pentru el au votat 158 din cei 161 de participanţi la alegeri, comunică agenţia NOVOSTI-MOLDOVA.

„Reformele întru binele dezvoltării ştiinţei în RM vor continua. Numai toţi împreună vom reuşi sî ridicăm prestigiul savanţilor din Moldova. Vom spori eficacitatea cercetărilor şi vom contribui la atragerea tinerilor specialişti în sfera ştiinţifică”, – a declarat Duca.

El s-a născut la 29 februarie 1952 în satul Copăceni raionul Sîngerei. În 1974 a absolvit facultatea de chimie a Universităţii de Stat din Moldova, de multe ori şi-a perfecţionat calificarea în centre ştiinţifice din străinătate. În 1992 devine membru-corespondent al Academiei de Ştiinţe. Este autorul a 36 de manuale şi monografii, 350 de articole ştiinţifice în domeniul ecologiei şi chimiei fizice, tehnologiilor chimice. Din 2004 – preşedinte al AŞM.

Sursa: http://www.newsmoldova.md 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: